La Roche Posey

La Roche PoseyLa Roche Posay heeft een groot aanbod aan producten die goed zijn voor een gevoelige huid of een huid met problemen zoals acne en roodheid. De producten worden wereldwijd aangeraden door dermatologen wanneer je zoekt naar de juiste ondersteuning van het verzorgen van jouw gevoelige huid. Daarnaast helpen de producten bijeffecten op de huid te verminderen. Naast het behandelen van gezicht en lichaam heeft La Roche Posay ook producten voor zonnebescherming, make-up speciaal ontworpen voor een gevoelige huid, en zijn er haarproducten aanwezig die kwalen zoals roos bestrijden. Ook staat het beschermen van jonge kinderhuiden van jouw kind of baby hoog in het vaandel.

Wat is het geheim?

Waardoor zijn de producten van La Roche Posay geschikt voor een gevoelige huid? Het geheim zit in het bronwater dat aan de producten wordt toegevoegd. Het thermaal bronwater dat voortkomt uit de samenwerking van regenwater en krijtrotsen bevat het stofje Selenium, dat antioxiderende eigenschappen heeft en zo de huid optimaal verzacht. Verschillende studies hebben aangetoond dat de werking van deze stof zeer goed is en het helpt bij verlichting van branderige gevoelens, het verzachten van de huid, het kalmeren van roodheid en het tegengaan van irritatie en jeuk. Daarnaast beschermen de producten van La Roche Posey tegen radicalen zoals UVA en UVB stralingen en beschermt en verzorgt het de huid optimaal, ook na plastische chirurgie.

Veiligheid en milieu

De producten van La Roche Posay worden zowel in vitro getest op gereconstrueerde huidmodellen als in vivo op vrijwilligers met verschillende huidtypen, van gezond tot zeer fragiel. Ook zijn de producten 100% allergie getest om zo te zorgen voor een optimale werking van de jongste tot oudste huid. Verder wordt er bij elke stap in het formuleringsproces een toxicoloog geraadpleegd die de veiligheid en effecten van ingrediënten onderzoeken. Omdat La Roche Posay zich vooral richt op consumenten met een probleemhuid is het zeer belangrijk besmetting van bacteriën of gisten tegen te gaan. De laboratoria van La Roche Posay houden zich daarom ook druk bezig met het maken van anti-contaminatieverpakkingen zoals pompflesjes en bewaarmiddelen die veilig zijn voor de huid en de gebruikte formule. Omdat ze hun ingrediënten zorgvuldig uitzoeken en testen zijn de producten niet alleen geschikt en veilig voor een zeer fragiele huid maar ook voor de zeer gevoelige huid van baby’s en jonge kinderen, die een goede huidsverzorging extra hard nodig hebben.

La Roche Posay is ook niet alleen goed voor jouw huid, maar ook voor het milieu. Zo zetten ze zich in zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken en gebruiken ze gerecycled glas en plastic. Daarnaast produceren ze ook minder plastic door producten lichter en gebruiksvriendelijker te maken. Ook wordt er minder papier gebruikt door informatie op de verpakkingen te laten drukken in plaats van bijsluiters toe te voegen. Tot slot worden de producten van La Roche Posay, met uitzondering op de verkoop in China, niet op dieren getest.

La Roche Posey is dus veilig voor de gevoelige, makkelijk geïrriteerde huid en verkrijgbaar bij iedere online apotheek.